Bear-Hands

Handanalyse Tarot 

De grote Arcana

De 22 Grote Arcana kaarten worden ook weleens de reis van de Dwaas (0) genoemd. Het zijn de “Grote Geheimen” van het leven. Wanneer je iedere dag een kaart trekt, dan gelden de Grote arcana kaarten voor een langere periode. 0.The Fool - De Dwaas

RW: Een nieuw begin dient zich aan. Het leven is een groot avontuur, vertrouw op jezelf en waag de sprong.

My Own Tarot: De chimpansee. Deze ondeugend uitziende aap, is slimmer dan men denkt. Hij slingert door de bomen alsof het niets is, vol vertrouwen op weg naar nieuwe avonturen.

I The Magician - De Magiër

RW: Voel, gebruik en vertrouw op de kracht die je in je hebt. Alles wat je nodig hebt om jouw wil neer te zetten heb je al. Creativiteit en energie stromen er lustig op los. Focus je hier op en zet in waar nodig!

My Own Tarot: De Octopus, met 8 armen en twee harten dan ben je vanzelf al een Magiër! De octopus kan veranderen van kleur om zich aan te passen.

II The High Priestess - De Hoge Priesteres

RW: Mysterieus, wijs en gesloten. Vertrouw op je intuïtie, de antwoorden die je zoekt zitten in je, als je luistert komen ze vanzelf.

My Own Tarot: De nachtvlinder, vertrouwt o.a. op de maan om te bepalen waar ze moet zijn. Ze luistert naar haar intuïtie.


III The Empress - De Keizerin

RW: moeder Aarde. alles wat ze aanraakt groeit. Ze is sensueel en hartstochtelijk. Omarm alle aspecten van het leven, zowel de mooie als de minder mooie. Gebruik je creativiteit!

My Own Tarot: De wolf maakt van elke situatie het beste door op een creatieve manier naar oplossingen te zoeken.

IV The Emperor - De keizer

RW: Deze kaart staat voor structuur welke nodig is om te groeien. Het verstand overheerst hier. Stabiliteit, discipline en verantwoordelijkheid zijn de sleutelwoorden bij deze kaart.

My Own Tarot: De Olifant straalt kracht en wijsheid uit en voelt zich verantwoordelijk voor “ de kudde”

V The Hierophant - De Hogepriester

RW: Is een wijze leraar die aan tradities en structuur gebonden is. Hoor deze kennis aan of deel je kennis.

My Own Tarot: De Uil, van oudsher het symbool van wijsheid.VI The Lovers - De geliefden

RW: Verbinding met jezelf en met de ander. Blijf trouw aan jezelf en wees duidelijk in je communicatie. Luister naar je hart.

My Own Tarot: Zwanen, partners voor het leven.


VII The Chariot - De Zegenwagen

RW: Je dendert door, maar ga je de goede kant op?  Heb je de juiste keuze gemaakt? Zoek de balans in je innerlijke strijd.

My Own Tarot: De buffel, het woord zegt het al, “buffelen” is prima, maar let op de balans.VIII Strength – Kracht 

RW: Ware kracht wordt niet gekenmerkt door geweld en controle, maar door liefde, waardering, dankbaarheid en het accepteren van jezelf en anderen in zachtheid.

My Own Tarot: De bruine beer, het symbool voor kracht en bescherming, maar ook zacht als Teddybeer.

IX The Hermit – De Heremiet


RW: Om het antwoord te vinden in je huidige situatie, heb je rust nodig. Trek je terug om te wandelen, mediteren, studie, retraite etc. Iets waarbij je kunt focussen op je gevoel en intuïtie.

My Own Tarot: De Schildpad,  zondert zich af om ruzie te voorkomen. Gaat zijn eigen gang en laat zich niet opjagen.

X Wheel of Fortune - Rad van Fortuin

RW: What goes up, must come down. Er is verandering op komst welke je al eerder zelf in gang hebt gezet, maar waar je nu niets meer aan de uitkomst kunt veranderen. Pas je je aan of leer ervan?

My Own Tarot: De Kameleon, weet als geen ander om te gaan met verandering.


XI Justice – Gerechtigheid

RW:  Al je acties veroorzaken trillingen,  goede en slechte. Het is de karma kaart.

My Own Tarot:  Spin in web, weet waar zijn prooi zich bevindt door de trillingen die in het web voelbaar zijn.XII The Hanged Man - de Gehangene


RW: Bekijk de wereld eens “op z’n kop” Neem afstand, geef je over en laat dingen gewoon gebeuren. Heb vertrouwen.  

My Own Tarot: De vleermuis. Hangend hebben ze beter overzicht om vijanden te kunnen zien aankomen en om hun prooi te vinden.

XIII Death – De Dood

RW: Transformatie en verandering. Laat het oude los en richt je op het nieuwe.

My Own Tarot: De Cobra staat voor transformatie, gooit zijn oude huid af om weer verder te kunnen groeien.XIV Temperance – Gematigdheid


RW: De boodschap is Balans! Leer maat houden zonder jezelf te beperken.

My Own Tarot: De Zebra, bij de vacht van de Zebra is het zwart/ wit in perfecte balans. De strepen zijn bij iedere zebra verschillend en zorgen zo voor een eigen identiteit.

XV The Devil - De duivel


RW: Je houdt jezelf gevangen. Dat kan zijn door angst, beperkende overtuigingen of wat dan ook. In ieder geval geeft het jou het gevoel dat je gevangen zit. De enige die dit kan veranderen ben jij door keuzes te maken. En te laten zien wie je echt bent.

My Own Tarot: Het masker. De eigenschappen van De Duivel, zijn niet terug te vinden bij dieren vandaar een mens met masker.XVI The Tower- De toren

RW: Je staat met je rug tegen de muur, je moet je ego opzij zetten om verder te kunnen op je pad. Het “Aha” moment in drievoud. Verschaft je nieuwe inzichten.

My Own Tarot: Schorpioen: staat voor spiritueel ontwaken door het ontdoen van “het gif”  in je.


XVII The Star – De Ster

RW: De ster leid je naar daar waar je wil zijn. Komt meestal na een wat verwarrende periode. De ster geeft hoop en rust.

My Own Tarot: Vuurvliegje, een lichtje in het donker. Het “knipperen” gebeurt in een bepaald ritme om te communiceren met elkaar.XVIII The Moon – De Maan

RW: De maan vraagt je om je diepste angsten aan te gaan zodat je verder op je pad van ontwikkeling kan gaan. Wat zou je verder kunnen helpen?

My Own Tarot: Kraai, spoort je aan om in het duister je “eigen licht” te ontdekken.XIX The Sun – De Zon

RW: De zon vertelt je dat je mag stralen! Laat jezelf zien zoals je echt bent. Speel en doe wat je gelukkig maakt.

My Own Tarot: Dolfijn, straalt van zichzelf, danst en heeft de eeuwige glimlach.XX Judgement – Het Oordeel

RW: Beantwoord de roep van buitenaf om “op te staan” jezelf te bevrijden. Je wordt aangespoord om je creatieve en spirituele bronnen aan te boren, zodat

My Own Tarot:De vlinder, ontwikkelt zich van rups naar wat ze uiteindelijk wordt een geweldige vlinder.


XXI The World – De wereld


RW: De cirkel is rond. Je hebt iets bereikt en bent daar blij mee, trots op etc. Voldoening, geniet er van!

My Own Tarot: Alles is verwerkt in deze kaart, de wereld, de vier elementen van de tarot. Aarde, lucht, water en vuur. Het einde van een cyclus en op naar een nieuw begin!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info