The Cups of Kelken


Element: water
Kelken staan onder andere voor je gevoel, emoties, liefde, spiritualiteit en het onderbewuste.
Voor de Kelken heb ik voor de vissen en de onderwater wereld gekozen.

Ace of Cups/ Aas van kelken


Algemeen: de kaart van de liefde! Een nieuwe liefde (op het eerste gezicht), een geboorte een huwelijk…een gelukkige tijd breekt aan. Kan ook een verdere ontwikkeling van spiritueel ontwaken of een creatief talent zijn.


My Own Tarot:
De Nautilus schelp, het huis van een inktvis (met 90 armen!) soort die al 500 miljoen jaar alles heeft overleefd door creatief om te gaan met alle wisselingen (klimaatveranderingen, rampen etc) en zo iedere keer weer opnieuw de perfecte omgeving voor zichzelf creëert.

Two of cups/ Kelken II


Algemeen: een relatie tussen twee mensen op welk vlak dan ook (liefde, zakelijk, vriendschap) waar nu weer harmonie en vertrouwen is na een periode van disbalans. Of je ervaart deze disbalans op dit moment, weet dan dat deze situatie (misschien met hulp van buitenaf) tijdelijk is. Het kan ook zijn dat het om een innerlijke strijd gaat bij jezelf tussen gevoel en verstand.


My Own Tarot:
De Zoenvis, de zoenende vissen zien er heel liefdevol uit, maar eigenlijk is het zoenen een machtsstrijd. Ze vertellen je dat je de strijd kunt laten gaan en de problemen beter kunt oplossen in liefde.

Three of cups/ Kelken III


Algemeen:Het is tijd voor feest, blijdschap en overvloed. Voel je dankbaar met een behaald resultaat. En geniet!


My Own Tarot:
Fantasie “sluierstaarten”, drie vissen zwemmen in een cirkel. Zij staan voor welvaart, rijkdom en geluk.

Four of Cups/ Kelken IV


Algemeen: Je bent ontevreden, chagrijnig en ongeïnteresseerd en hierdoor zie je niet wat je wordt aangeboden. Het is tijd om je open te stellen voor de handreiking van anderen. Stop met mokken.


My Own Tarot:
De Koi karper, kan groot worden in een kleine vijver…. Kijk om je heen en zie wat er wordt aangeboden er is altijd meer dan voldoende.

Five of Cups/ kelken V


Algemeen: de “rouw” kaart. Er is veel verloren gegaan en je hebt nu de energie niet om daar iets aan te doen. Het doet zeer en je zult er doorheen moeten gaan. Op weg naar een nieuwe kansen.


My Own Tarot:
De Koninklijke Engelvis, felle verdedigers van hun territorium; het koraal. Er werd gedacht dat het nooit zou herstellen, maar het tegendeel is gelukkig waar! Het schijnt zich weer te herstellenin een rap tempo.

Six of Cups/ Kelken VI


Algemeen: Nostalgie is het hoofdthema van deze kaart. Je herinneringen aan het verleden komen naar boven en daar ben je mee bezig. Kan op romantisch gebied zijn of op een vorig werkomgeving waar je het leuk had. Wensen uit je verleden, heb je ze nog of zijn ze al vervuld? Maak gebruik van je creativiteit om het beste te maken van wat je hebt.


My Own Tarot:
de zeester is in staat om ledematen opnieuw te laten groeien en te vernieuwen. Hij zegt je, je verleden is belangrijk maar blijf er niet hangen. Ga verder en kijk wat er nu is.

Seven of Cups/ Kelken VII


Algemeen: Er is zoveel te kiezen….maar kijk niet door de roze bril. Kies realistisch en maak de juiste keuze, blijf praktisch en op je hoede.


My Own Tarot:
De Kogelvis, zijn wens is enkel en alleen om een vrouwtje te krijgen en zich voort te planten. Het vrouwtje zwemt de diverse kunstwerken langs en maakt haar keuze. Iemand die de kracht heeft om 24/7 aan een kunstwerk te werken en het te beschermen tegen alle stromingen, kan zeker ook voor sterk nageslacht zorgen. Via de link zie je een filmpje over dit fenomeen (aanrader) https://youtu.be/B91tozyQs9M

Eight of Cups/ Kelken VIII


Algemeen: Om verder te komen zul je zaken achter je moeten laten. Je slaat een nieuwe weg in en bent bereid om hiervoor bergen te verzetten.


My Own Tarot:
De zalm, leeft voornamelijk in de zee. Om zich voort te planten, wat het levensdoel van ieder dier is, zwemmen ze via rivieren landinwaarts tegen de stroom in op zoek naar perfecte grind bodems om hun eitjes in te leggen.

Nine of Cups/ Kelken IX


Algemeen: Je bent super tevreden er is emotionele en materiële stabiliteit doordat je de kansen die het leven biedt weet te grijpen. Je kunt genieten en dat doe je ook. Let wel op, dat je met beide voeten op de grond blijft, zodat je vrienden en familie het ook leuk blijven vinden om je te zien…


My Own Tarot:
De haai, vertrouwt op zijn instinct en zwemt met de stroom mee. Laat ook geen “kans” voorbij gaan om voor zichzelf te zorgen. De haai als krachtdier zegt je dat je de kansen moet grijpen wanneer ze zich voordoen.

Ten of Cups/ kelken X


Algemeen:Thuiskomen…Geluk, tevredenheid je diepste wensen zijn vervuld en daar ben je je bewust van.Of misschien zie je het niet?


My Own Tarot:
Koraalrif, geeft aan minstens 25% van het zeeleven een huis. Het beschermt duizenden vissen, kreeften, sponzen etc. Gezond koraal, voed, zorgt voor kraamkamers, etc.

Page of Cups/ Schildknaap van kelken


Algemeen:
Een liefdevol gebaar of verzoening waar je niets voor hoeft te doen, behalve er voor open staan en de bereidheid hebben om het aan te nemen.


My Own Tarot:
Het Zeepaardje, een mannetje krijgt de eitjes van het vrouwtje en draagt deze in een buidel totdat hij “bevalt”. Hoe liefdevol is dat!
Het zeepaardje is gekozen om de “boodschapper” van dit tarot deck te zijn. Het is een fascinerend beestje. Helemaal omdat het zover als ik weet het enige “mannetje” is wat bevalt van de baby’s. Ze kunnen niet echt zwemmen, daarvoor zijn hun vinnen te klein, ze gaan lekker mee met de stroom en sturen af en toe wat bij. Met hun Krul staart grijpen ze zich vast aan planten stengels. Een deel van onze hersenen is vernoemd naar het zeepaardje de hippocampus dit deel is betrokken bij de opslag van nieuwe kennis en nieuwe herinneringen en voor het verwerken van emoties!
Spiritueel gezien of als krachtdier, staat het zeepaardje voor gevoel, samenwerking, trouw maar vooral ook voor plezier! Precies dat allemaal is wat ik je hoop te brengen met dit deck!

Ridder van Kelken/ Knight of Cups


Algemeen: Romantiek, verliefdheid zit in de lucht! Voor een ander maar vooral voor jezelf. Misschien de ridder op het witte paard? Let wel op…..deze ridder is ook van “de actie” en is altijd op zoek naar nieuwe avonturen!


My Own Tarot:
Kwal
Heeft geen hart en geen hersenen…..alleen een mond en een maag. Als deze voorbij komt helpt hij je eraan herinneren dat jij terdege wel een hart hebt en dat het in eerste instantie klopt voor jezelf! Een kwal leeft op reflexen, inpulsief;.

Koningin van Kelken/ Queen of Cups


Algemeen:
Het gaat hier allemaal om gevoelens. Deze koningin voelt en heeft een sterk ontwikkelde intuïtie. Ze is in zichzelf gekeerd en uit zich niet met woorden, maar met daden. Op die manier laat ze zien wat ze voor je voelt.


My Own Tarot:
De Walvis “zingt” op grote diepte in de zee als je dit hoort klinkt het magisch. Door te zingen uit ze haar emoties. En roept ze andere walvissen. Haar zang is haar communicatie middel. Klik op de link om het gezang te horen, https://youtu.be/iINgnom_JOg

King of Cups/ koning van Kelken


Algemeen:
Een invoelend persoon, begripvol en vol liefde die je verteld dat je bij jezelf opzoek moet gaan naar je emoties en deze te uiten.


My Own Tarot:
De Narwal
Alleen de mannelijke narwal heeft de kenmerkende lange slagtand. Hij duikt naar grote diepte op zoek naar rust en voedsel.
De eenhoorn van de zee.