The Swords of Zwaarden


Element: Lucht
Voor alle kaarten van de zwaarden reeks heb ik voor vogels gekozen aangezien het element wat bij de zwaarden hoort lucht is.
Zwaarden staan voor de gedachten, intellect en ideeën. Het zwaard benadrukt dualiteit (snijdt aan twee kanten) aan de ene kant zorgt het voor meer begrip door rationeel te denken aan de andere kant kan het door de scherpte, diepe wonden veroorzaken.

Ace of Swords


Algemeen: Een nieuw begin het “zwaard” verschaft een helder inzicht, een nieuw idee. Het schept in ieder geval duidelijkheid in een situatie.


My Own Tarot:
Een veer van de “Blue Jay” of blauwe gaai. Spiritueel staat de veer voor een boodschap van de engelen.

Zwaarden II


Algemeen:
Zolang je met je “kop in het zand” blijft en niet de waarheid onder ogen wil komen, blijf je stil staan.


My Own Tarot:
De struisvogel, bij gevaar proberen ze minder op te vallen leggen ze hun nek plat neer op de grond.
Welke waarheid wil je niet zien?

Zwaarden III


Algemeen:
Kort maar krachtig, deze kaart is hartzeer en liefdesverdriet. Dit voel je echt maar is noodzakelijk om verder te komen.


My Own Tarot:
Roodborstje, staat symbool voor verandering en groei.

Zwaarden IV


Algemeen:
Je hebt tijd voor jezelf nodig en deze kaart staat voor gedwongen rust om je energie niveau weer op peil te krijgen.


My Own Tarot:
Flamingo:
Staat op 1 poot om energie te besparen.

Zwaarden V


Algemeen:
Een periode van oneerlijkheid en strijd. Vals spel. Ben jij degene die vals speelt of is er iemand in je buurt die een gemene strijd voert?


My Own Tarot:
Een koekoek legt haar ei in het nest van een andere vogel dit ei lijkt op het ei van de “nest eigenaar” Het vrouwtje haalt een ei van de gastouder uit het nest en legt haar eigen ei er voor in de plaats. Het kuiken werkt de andere eieren of kuikens uit het nest. En wordt al snel groter dan zijn “ouders”

Zwaarden VI


Algemeen:
De roerige periode is bijna voorbij en je komt in rustiger vaarwater. Het kan zijn dat je een moeilijke situatie achter je laat door een reis of een verhuizing.


My Own Tarot:
Vogeltrek, de vogels verlaten hun “thuis” op weg naar warmere streken waar volop eten te vinden is.

Zwaarden VII


Algemeen:
Ook al vind je het vervelend je hebt een zekere slinksheid nodig om nu je doel te bereiken.Anders kun je in een conflict situatie komen die je niet wil. Pas op voor bedrog.


My Own Tarot:
De ekster is luidruchtig en zijn gedrag laat hij open en bloot zien in tegenstelling tot andere vogels. Hierdoor worden ze vaak vals beschuldigd voor dingen die ze niet gedaan hebben,

Zwaarden VIII


Algemeen:
Je wil graag weg uit een moeilijke situatie maar weet niet goed hoe.Je legt jezelf de beperkingen op. Je denkt dat je het niet kan, maar de enige die je vast houdt ben jezelf.


My Own Tarot:
Parkietje zit met dichte oogjes verdrietig in een kooitje, ze ziet niet dat het deurtje openstaat.

Zwaarden IX


Algemeen:
Een nachtmerrie, negatieve gedachten houden je bezig. Misschien een schuldgevoel uit het verleden of maak je je zorgen? Hoe dan ook, het zijn “slechts” gedachten. De kaart geeft aan dat je met deze gedachten en het “malen” de situatie erger maakt.


My Own Tarot:
Een film scène uit de Hitchcock film “The Birds” een ware nachtmerrie….waarin de hoofdpersoon naar buiten gaat omdat het eindelijk stil is, maar dan….
Uiteindelijk komt het allemaal toch nog goed!

Zwaarden X


Algemeen:
Je voelt veel verdriet en emotionele uitputting. Het is belangrijk dat je ziet dat je opnieuw kunt beginnen en dat het blijven hangen in negatieve gedachten je niet verder helpt.


My Own Tarot:
De vogel is tegen het raam aangevlogen, behoorlijk hard je ziet de afdruk op het raam staan. Maar heeft het overleefd en vliegt de toekomst tegemoet.

Page of Swords/ Schildknaap van Zwaarden


Algemeen:
Neem de kritiek die je ontvangt ter harte en leer ervan. Houd je hoofd en hart erbij.


My Own Tarot:
De merel, zijn boodschap is luister naar je intuïtie. Het is de eerste vogel die ‘s morgens zingt!

Ridder van Zwaarden/ Knight of Swords


Algemeen:Als je in een lastige situatie zit, dan is nu het moment om actie te ondernemen. Geen uitstel meer in volle vaart vooruit!


My Own Tarot:
Torenvalk:
Staat voor actie, doel en ambitie. In volle vaart en met precisie duikt de valk omlaag op zijn prooi.

Koningin van Zwaarden/ Queen of Swords


Algemeen:
Deze koningin is onafhankelijk en neemt verstandige beslissingen. Ze staat op eenzame hoogte. Ze zegt je dat je de kracht hebt om zelf te beslissen om zo zelfstandig te worden/ blijven.


My Own Tarot:
Ooievaar, Laat zich daar hoog op het nest, door niet uit balans brengen. En verteld je dat het tijd is om jezelf vrij te maken.

King of Swords/ koning van zwaarden


Algemeen
Een verstandig persoon, neemt beslissingen op basis van intellect. Een theoreticus “pur sang” hij zegt je dat je de situatie “helder” moet bekijken met een zekere afstand om zo tot een (soms pijnlijke) oplossing te komen.


My Own Tarot:
De Adelaar, vliegt op grote hoogte om zo goed overzicht te houden en om te zien waar zijn prooi zich bevindt.