The Pentacles


De Pentakels (munten) staan voor het element Aarde. Ik heb voor de kaarten in deze reeks gekozen voor zoogdieren.
Pentakels staan voor de materie en financiën en voor de talenten die je bezit. Innerlijke en uiterlijke rijkdom. Voor de munten zelf heb ik gekozen voor “kristallen”

Aas van Pentakels/ Ace of Pentacles


Algemeen:
Een nieuw begin op het gebied van het ontwikkelen van een talent. Het is tijd om de eerste stap te zetten en de poort door te gaan.


My Own Tarot:
Ruwe citrien, trekt rijkdom, succes en voorspoed aan.

Pentacles II


Algemeen:
Vind en houd je balans. Soms heb je het idee dat je alle ballen hoog moet houden en misschien is dat nu heel even zo, maar je zult er de vruchten van gaan plukken. Let wel op dat de balans niet naar één kant doorslaat.


My Own Tarot:
De Gems, een evenwichtskunstenaar. Deze meester van de balans leeft overdag en rust in de middag.

Pentacles III


Algemeen:
Het harde werken/ leren werpt zijn vruchten af. Je kunt nu laten zien waar je staat met de eerder opgedane kennis en ervaring. Je bent klaar voor de volgende stap! De 3 staat hier voor groei door samenwerking.


My Own Tarot:
De Bever, werkt samen met de familie om een burcht te bouwen en waar nodig een dam om zo zelf de perfecte leefomgeving te creëren.

Pentacles IV


Algemeen:
Je behoefte naar zekerheid is groot. Misschien uit angst voor verandering, probeer je alles angstvallig vast te houden. Hierdoor leef je krampachtig. Durf te vertrouwen en laat los….


My Own Tarot:
De hamster, vult zijn wangzakken met voeding zodat hij nooit tekort komt.

Pentacles V


Algemeen:
Op dit moment ervaar je tegenspoed, verlies of voel je je buitengesloten, maar als je je anders opstelt en goed naar de omstandigheden kijkt kun je jezelf afvragen of het werkelijk zo is, of dat je bang bent om materie te verliezen. Deze kaart gaat ook over steun door dik en dun.


My Own Tarot:
De Hyena, wordt vaak, ten onrechte, neergezet in films als een laf dier, een buitenstaander.

Pentacles VI


Algemeen:

Dit is de kaart van ontvangen en geven en het evenwicht daarin. Het is niet goed om veel te vragen maar teveel geven is ook niet handig. Dus in welke rol je ook zit zorg ervoor dat de balans niet naar een kant doorslaat. Geldt zowel voor materiële zaken als voor energie.


My Own Tarot:
De Berggorilla
De “Silverback” is de leider van een groep, die heel goed moet weten waar de balans ligt tussen stoer en zorgzaam gedrag om zijn “harem” bij elkaar te houden.

Pentacles VII


Algemeen:
Veel werk is verzet en daar kun je trots op zijn. Het resultaat waar je op hoopt is er nog niet. Je bent ongeduldig. Het gaat ook om de reis ergens naartoe, niet alleen het eind doel.


My Own Tarot:
De Gnoe, door alsmaar in beweging te blijven en geduldig de regen te volgen hebben de kuddes voldoende beschikking over vers gras.

Pentacles VIII


Algemeen:
Je bent zo gefocust bezig geweest met je werk en kijkt daar met trots op terug. Je hebt nieuwe creatievevaardigheden ontdekt. En zin in projecten waarin je die nieuw gevonden creativiteit kan gebruiken.


My Own Tarot:
De Das, leeft ondergronds in een Burcht die ze graven en waar ze regelmatig een nieuw “tapijtje” in leggen van bladeren, mos en takjes. Een harde werker en een vrolijk dier.

Pentacles IX


Algemeen:
Je hebt een periode van keihard werken achter de rug en dat heeft je geen windeieren gelegd. Je hebt geen gemakkelijke keuzes moeten maken maar nu kun je van de overvloed gaan genieten en terecht trots op zijn.


My Own Tarot:
De leeuwin, zij zorgt voor de welpjes, voor het eten en als het moet ook op de welpen van andere moeders. Maar ze kan ook goed van de zon genieten na gedane arbeid.

Pentacles X


Algemeen:
Een periode van volle tevredenheid en rust. Alles is helemaal goed, materieel zowel als emotioneel. Misschien zijn er personen om je heen die een beetje van jouw “Magie” kunnen gebruiken.


My Own tarot:
De Kat, in het Oude Egypte werden katten gezien als geluksbrengers met name in de familiekring.

Page of Pentacles/ Schildknaap van Pentakels


Algemeen:
Er komt een aanbieding / kans op je pad. Kan zijn in de vorm van een nieuwe baan, studie etc. Het “enige” wat je moet doen is de kans grijpen en met beide voeten op de grond blijven staan.


My Own Tarot
De Hinde, brengt je overvloed. Ze vertelt je dat je op het juiste pad bent.

Knight of Pentacles/ Ridder van Pentakels


Algemeen: Veiligheid, degelijkheid, zekerheid. Deze ridder brengt je alles voor een stevige ondergrond. Tijd om even stil te staan en te kijken naar waar je naar toe wil.


My Own Tarot:
Vos
Slim en een harde werker wanneer nodig, maar kijken eerst of het werk misschien al door iemand anders is gedaan (bijvoorbeeld een hol van een ander dier).

Queen of Pentacles/ Koningin van Pentakels


Algemeen:
Deze koningin staat voor overvloed en groei en verbondenheid met de natuur. Ze vertelt je dat je geloof kunt hebben in jezelf en in de magie van het leven.


My Own Tarot:
De Tijger, staat voor persoonlijke kracht en het overwinnen van obstakels.
Queen of the jungle!

King of Pentacles/ Koning van Pentakels


Algemeen: Met deze koning kom je niets te kort. Hij is succesvol en heeft zijn zaakjes op orde en vind het fijn om te delen. Bezig met een zakelijk avontuur, ga ervoor als deze kaart valt!


My Own Tarot:
De Leeuw
Koning van het dierenrijk. Hij weet hoe te genieten na gedane arbeid en beschermt de roedel.