The Wands of Staven


Element: Vuur


Voor de kaartenin de Staven reeks is gekozen voor insecten en reptielen. Reptielen en insecten zijn koudbloedig en hebben de warmte van de zon nodig om voldoende energie te krijgen.
Staven staan voor actie, energie, enthousiasme

Ace of Wands


Algemeen: Dit is het startschot voor iets nieuws een super creatieve periode. Je bent enthousiast en vol energie om eraan te beginnen. Kan op allerlei vlakken, een verhuizing, nieuwe stap in je relatie of een nieuw spiritueel bewustzijn.


My Own Tarot:
De “klassieke” tak van de Rider Waite is hier gebruikt.

Two of Wands/ Staven II


Algemeen: Actie of geen actie? Je weet het even niet. Interesse moet weer aangewakkerd worden om je pad verder te volgen. Een passieve houding omdat je geen keuze kan of wil maken.


My Own Tarot:
Paddentrek, zij weten het wel, massaal komen ze uit hun winterslaap op zoek naar water om eieren af te zetten. Het mannetje zit lekker comfortabel op de rug van het vrouwtje, kan hij dagen volhouden zo kan hij nog even energie sparen om later tot de actie over te gaan.

Three of Wands/ Staven II


Algemeen: Goed nieuws, dat wat je bent gestart of gaat starten zal met hard werken een succes worden. En brengt je naar de volgende fase.


My Own Tarot:
De Sprinkhaan, kijkt vanaf een tak naar het nieuwe avontuur waar naar hij op weg is en bereid zich zo voor op zijn sprong.

Four of Wands/ Staven IV


Algemeen: Een mijlpaal is behaald en dat moet gevierd worden. Een nieuwe baan, een promotie iets waarvoor je ook een nieuwe structuur kunt gaan neerzetten. Jouw structuur.


My Own Tarot:
De Slak, zegt je even rustig aan te doen na het harde werk en te genieten en ook na te denken welk “spoor” je wilt volgen of achterlaten.

Five of Wands/ Staven V


Algemeen: Samen sta je sterk en kun je meer aan. Maak gebruik van elkaars kwaliteiten om zo de concurrentie op een eerlijke manier teverslaan. Ben je zonder team, kijk dan waar je strijd voert in jezelf en blijf eerlijk naar jezelf.


My Own Tarot:
Vliegend Hert, de mannetjes vechten om een vrouwtje maar ze kunnen elkaar niet echt verwonden. Ze proberen elkaar op hun rug te gooien en dan pakt de andere heel snel zijn kans….

Six of Wands/ Staven VI


Algemeen: De overwinning is daar. Deze kaart staat voor eerlijk verdiend succes, erkenning, geluk,goede berichten ga zo maar door. Een probleem is opgelost en je kunt weer vooruit. Je bent zelf een inspirerende leider of je je hebt er een gevonden.


My Own Tarot:
De bijen koningin
Daar waar zij gaat, gaat haar volk. De wijze waarop de bijen perfect samenwerken voor en metde koningin staat symbool voor inzet, ijver, gemeenschap en succes.

Seven of Wands/ Staven VII


Algemeen: Blijf bij je standpunt! Je voelt je van alle kanten aangevallen, maar laat je niet gek maken. Sta voor wat jij belangrijk vind.


My Own Tarot:
De alligator, er gaat een oerkracht schuil in deze beesten en ook in jou.

Eight of Wands/ Staven VIII


Algemeen: Ga ervoor! Deze kaart schreeuwt “Actie” en wel nu. Mocht je ergens aan begonnen zijn wat eerder geen voeten aan de grond kreeg, nu wel. Now is the time!


My Own Tarot:
Het Vliegend draakje, Waagt zijn sprong in het diepe hij kan niet echt vliegen, maar zweeft op zijn doel af.

Nine of Wands/ Staven IX


Algemeen: Nog een klein stukje, je bent er bijna. Je hebt de moed en de wil om te slagen. Je zult er voor moeten blijven werken om het succes te behouden.


My Own Tarot:
Bladsnijdersmieren, De mieren werken alsmaar door, lopen in een colonne achter elkaar aan, en weer terug naar hun nest met de bladeren het gaat maar door, dit alles om hun nest en de larven te laten groeien…

Ten of Wands/ Staven X


Algemeen: je hebt teveel hooi op je vork genomen en je krachten niet goed gebruikt. Je hebt wel succes behaald maar is dat een lust of toch ook meer een last. Vraag om hulp, je hoeft het niet alleen te doen.


My Own Tarot:
De Mest kever, loopt rond met een bal van uitwerpselen die meer dan 1000 x zijn gewicht is. Hij brengt dit naar een nest, waar een vrouwtje er eieren in legt. Hij loopt rond met een “load of sh..” is dat een lust of een last?

Page of Wands/ Schildknaap van Staven


Algemeen:
Een spannend voorstel wat om moed vraagt en avontuur biedt. In ieder geval iets waarvan je het“warm” van krijgt.


My Own Tarot:
Gecko, is gemaakt voor avontuur. Zijn pootjes kunnen door de speciale “zuignappen” overal tegen op klauteren. Hij laat zich niet afremmen en gooit zijn staart af, wanneer een roofdier hem daar grijpt. Leuk weetje…De manier waarop de voetzolen van dit beestje grip hebben op verschillende materialen is gebruikt ter inspiratie voor Klittenband!

Ridder van Staven/ Knight of Wands


Algemeen: Enthousiasme, vuur, ongeduld, passie zowel positief als negatief (knallende ruzies) Vol met ideeën. Breng ze tot uitvoer!


My Own Tarot:
Vuursalamander
De legende zegt dat deze salamander uit het vuur werd geboren, vandaar de naam.
Ze brengen kracht en moed en geven je de energie om te stralen!

Koningin van Staven/ Queen of Wands


Algemeen:
Je weet wat je wil en je kunt het ook voor elkaar krijgen. Deze koningin houdt van aandacht en vertelt je dat je jezelf goed moet laten zien.Neem haar voorbeeld en laat je niet de les lezen!


My Own Tarot:
Libelle
Trekt vanzelf al aandacht door haar sprookjesachtig uiterlijk. Zij staat voor transformatie en verandering.

Koning van Staven/ King of Wands


Algemeen:
Een daadkrachtig persoon die alles voor elkaar krijgt door zijn wilskracht. Een inspirerende leider, die je enthousiasme weet aan te wakkeren en die je dingen kan laten doen die je zelf niet voor mogelijk hield. You can do it!


My Own Tarot:
De Gordelstaart hagedis
Kan zichzelf “plat” maken om onder de kleinste ruimtes door te kruipen en zijn eigen staart afgooien om zo weer verder te kunnen met waar hij naar toe wil en zo zijn vijanden het nakijken geven.